CSOKIS-EPRES DESSZERT

Elkészülési idő: kb. 3,5 óra

Az alaphoz:

  • 20 dkg oreo keksz
  • 6 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 16 dkg csoki
  • 1,5 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • pár szem friss eper
  • reszelt fehér csoki

IMG_8466

Elkészítés:

  • A kekszet finomra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal.
  • Az így kapott masszát egy 20 centis sütőforma aljába nyomkodjuk (érdemes alá sütőpapírt rakni, hogy könnyebben kifordítható legyen a süti).
  • Elegyengetjük a masszát a forma alján, majd kb. 1,5 centi magasan a forma szélén is. Dermedni hűtőbe tesszük.
  • Felforraljuk a tejszínt és ráöntjük a csokira, várunk egy picit, míg elkezd olvadni, majd egyenletes krémmé keverjük.
  • Kivesszük a formát a hűtőből, beleöntjük a csokikrémet és kisimítjuk.
  • Félbevágjuk az epreket és belenyomkodjuk őket a csokiba, majd az egész sütit megszórjuk a reszelt fehércsokival.
  • Legalább 2 órát hűtjük tálalás előtt.

 

IMG_8475