Elkészülési idő: kb. 3,5 óra
Az alaphoz:
- 20 dkg oreo keksz
- 6 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 16 dkg csoki
- 1,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
- pár szem friss eper
- reszelt fehér csoki
Elkészítés:
- A kekszet finomra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal.
- Az így kapott masszát egy 20 centis sütőforma aljába nyomkodjuk (érdemes alá sütőpapírt rakni, hogy könnyebben kifordítható legyen a süti).
- Elegyengetjük a masszát a forma alján, majd kb. 1,5 centi magasan a forma szélén is. Dermedni hűtőbe tesszük.
- Felforraljuk a tejszínt és ráöntjük a csokira, várunk egy picit, míg elkezd olvadni, majd egyenletes krémmé keverjük.
- Kivesszük a formát a hűtőből, beleöntjük a csokikrémet és kisimítjuk.
- Félbevágjuk az epreket és belenyomkodjuk őket a csokiba, majd az egész sütit megszórjuk a reszelt fehércsokival.
- Legalább 2 órát hűtjük tálalás előtt.