Elkészülési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 30-40 dkg hús (pulykamell, csirkemell, marha, kacsa…bármivel elkészíthető)
- 500 ml tej
- 500 ml főzőtejszín
- 3-4 evőkanál krémsajt (mascarpone/Philadelphia)
- 100 g bacon
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint bébispenót
- 1/2 csomag spagetti tészta
- só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
- Felkockázzuk a húst és kis szeletekre vágjuk a bacont.
- Icipici olajon együtt kezdjük el a kettőt pirítani, majd ha mindkettő kellően megsült, a húst kiszedegetjük a serpenyőből.
- A bacont benne hagyjuk és az apróra vágott hagymával addig pirítjuk tovább, míg a hagyma üveges nem lesz.
- Ekkor hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és a krémsajtot is, fűszerezzük, ki hogy szereti, majd a spenótot is beletesszük (én kb. 3-4 marékkal dolgoztam, ne ijedjünk meg, pillanatok alatt összeesnek a spenótlevelek).
- Ebben a szószban megfőzzük a tésztát.
- Amikor majdnem készre puhul, visszatesszük az egészhez a húst is és még pár percig együtt főzzük.
- Ennyire egyszerű és elképesztően finom egytálétel.