SPAGHETTI CON SPINACI CREMOSA

Elkészülési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg hús (pulykamell, csirkemell, marha, kacsa…bármivel elkészíthető)
  • 500 ml tej
  • 500 ml főzőtejszín
  • 3-4 evőkanál krémsajt (mascarpone/Philadelphia)
  • 100 g bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint bébispenót
  • 1/2 csomag spagetti tészta
  • só, bors, bazsalikom

img_0681

Elkészítés:

  • Felkockázzuk a húst és kis szeletekre vágjuk a bacont.
  • Icipici olajon együtt kezdjük el a kettőt pirítani, majd ha mindkettő kellően megsült, a húst kiszedegetjük a serpenyőből.
  • A bacont benne hagyjuk és az apróra vágott hagymával addig pirítjuk tovább, míg a hagyma üveges nem lesz.
  • Ekkor hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és a krémsajtot is, fűszerezzük, ki hogy szereti, majd a spenótot is beletesszük (én kb. 3-4 marékkal dolgoztam, ne ijedjünk meg, pillanatok alatt összeesnek a spenótlevelek).
  • Ebben a szószban megfőzzük a tésztát.
  • Amikor majdnem készre puhul, visszatesszük az egészhez a húst is és még pár percig együtt főzzük.
  • Ennyire egyszerű és elképesztően finom egytálétel.

img_0701