ROSÉ KACSA

Elkészülési idő: 30-40 perc

Hozzávalók:

  • kacsamell
  • bors
  • gnocchi
  • lekvár

Elkészítés:

  • A kacsamellet hideg vízzel megmossuk és bőrös oldalát beirdaljuk.
  • Ezt akkor a legkönnyebb elvégezni, ha a hús hideg (keményebb a háj), illetve éles késsel dolgozunk.
  • Vigyázat! Csak a bőrt vagdossuk be, magába a húsba ne vágjunk bele, mert kiszárad!
  • A hús mindkét oldalát sózzuk borsozzuk, majd 10 percig állni hagyjuk.
  • A húst bőrével lefelé kezdjük el sütni egy serpenyőben (olaj nem kell alá, mert az ki fog sülni a bőréből, így lehetőleg teflonos serpenyőt használjunk) 5-6 percig, majd megfordítjuk és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig.
  • Ezután a húst egy tepsibe tesszük, ráöntjük a bőrből kisült zsírt és 200 fokon 5-6 percig sütjük.
  • Ha kész, hagyjuk pár percet hűlni, majd szeleteljük.
  • Vajon pirított gnocchi-t ajánlok hozzá: először kifőzzük a tésztát, majd margarinon serpenyőben lepirítjuk.
  • Én lustaság és időhiány miatt bolti gnocchi-t tálaltam a kacsához, ami roppant hamar elkészül, elég pár percre forró VÍZbe tenni őket, semmiképp ne olajba, ha nem akarunk így járni! 😀
  • Mindenképpen valamilyen édes szósszal tálaljuk (legtöbbször áfonyalekvárral szokták kínálni), én most gyömbéres sütőtöklekvárt választottam mellé 🙂

IMG_1714