Elkészülési idő: 30-40 perc
Hozzávalók:
- kacsamell
- só
- bors
- gnocchi
- lekvár
Elkészítés:
- A kacsamellet hideg vízzel megmossuk és bőrös oldalát beirdaljuk.
- Ezt akkor a legkönnyebb elvégezni, ha a hús hideg (keményebb a háj), illetve éles késsel dolgozunk.
- Vigyázat! Csak a bőrt vagdossuk be, magába a húsba ne vágjunk bele, mert kiszárad!
- A hús mindkét oldalát sózzuk borsozzuk, majd 10 percig állni hagyjuk.
- A húst bőrével lefelé kezdjük el sütni egy serpenyőben (olaj nem kell alá, mert az ki fog sülni a bőréből, így lehetőleg teflonos serpenyőt használjunk) 5-6 percig, majd megfordítjuk és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig.
- Ezután a húst egy tepsibe tesszük, ráöntjük a bőrből kisült zsírt és 200 fokon 5-6 percig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk pár percet hűlni, majd szeleteljük.
- Vajon pirított gnocchi-t ajánlok hozzá: először kifőzzük a tésztát, majd margarinon serpenyőben lepirítjuk.
- Én lustaság és időhiány miatt bolti gnocchi-t tálaltam a kacsához, ami roppant hamar elkészül, elég pár percre forró VÍZbe tenni őket, semmiképp ne olajba, ha nem akarunk így járni! 😀
- Mindenképpen valamilyen édes szósszal tálaljuk (legtöbbször áfonyalekvárral szokták kínálni), én most gyömbéres sütőtöklekvárt választottam mellé 🙂