Elkészülési idő: kb. 1 óra
Hozzávalók:
- 4 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- 1000 ml alaplé
- 200 ml habtejszín
- só
- bors
Elkészítés:
- A paprikákat kicsumázzuk és 4-4 gerezdre vágjuk, majd félórán keresztül 250 fokon megsütjük őket.
- Míg sülnek, felaprítjuk a hagymát és olajon egy edényben üvegesre pirítjuk.
- Ha a paprikák megsültek, letakarjuk őket alufóliával, mert ha kihűlnek, könnyen, akár egy mozdulattal is lehúzható a héjuk.
- Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk őket a piruló hagymához, majd sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük és hozzáöntjük az alaplevet is (ha nincs félretéve a mélyhűtőben, akkor könnyen elkészíthetjük: 1 liter vizet felmelegítünk és feloldunk benne 2-3 levesalap-tégelyt).
- A levesünket fedő alatt felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd óvatosan (nehogy a forró lé a kezünkre fröccsenjen) botmixerrel leturmixoljuk.
- Újra felforraljuk, majd a kész levest átszűrjük és akár pirítóssal akár magában tálaljuk.